luni, 12 octombrie 2015

Personalitatea ta in functie de grupa sanguina! Care este comportamentul tau psihologic!


 
Japonezii, chinezii si coreenii cred cu tarie ca personalitatea unei persoane se ascunde tocmai in grupa sanguina. Grupa sanguina zero sau grupa umanitatii primordiale este atribuita lui Adam, arata un articol din revista online kudika.ro.
Temperamentul dat de grupa sanguina a fost intens studiat avand in vedere ca aceasta grupa de sange este determinata genetic si presupune anumite comportamnete comune ale oamenilor apartinand aceleasi grupa.
In Japonia grupa sanguina valoreaza aproape la fel de mult ca o diploma de licentiere, angajatii cu studii pe profilul job-ului fiind acceptati si daca au o grupa sanguina corespunzatoare cerintelor postului respectiv.
Ba chiar intr-o firma persoanele angajate sunt impartite procentual dupa grupa sanguina pentru un randament maximal: 25% grupa 0, 30% grupa A, 30% grupa B si 15% grupa AB. In vremurile mai indepartate gheisele erau de asemenea alese dupa grupa sanguina, astfel se considera ca cele din grupa 0 sunt cele mai pasionale, cele din grupa A sunt sensibile si sentimentale, cele din grupa B sunt amabile si supuse, iar cele din grupa AB sunt amabile si delicate.
Se pune un accent tot mai mare pe trasaturile genetice de personalitate ale oamenilor, insa si mediu de viata infuenteaza intens trairile si modul de perceptie al acestora, cultura si nivelul de trai. Astfel o persoana impulsiva se poate manifesta cu calm datorita unei educatii riguroase, desi va avea instinctual o intitativa mai mare decat ceilalti, o persoana pasionala se poate manifesta formal, insa gradul sau de perceptie si interpretare va fi in general unul mare si exemplele pot continua.
Grupa 0 sunt Melodicii
Melodicul este greu de inteles, fiind de o profunzime greu de atins, ca o fantana al carei fund prea putini il vad sau il descopera, desi acolo de cele mai multe ori se afla o comoara. Desi sunt extrovertiti tipici, totusi nu se vor exterioriza in fata oricui ci doar a apropiatilor, desi vor lasa impresia unei extrovertii fata de ceilalti, dar aceasta este una superficiala. Sunt foarte sociabili si de obicei au un fizic foarte atractiv.
Melodicii poseda o excelenta capacitate de adaptare si sunt foarte sociabili si comunicativi. Ba chiar sunt centrati catre exterior, catre felul in care ii percep ceilalti, analizeaza reactii, ei interpreteaza, creeaza profiluri, de aceea sunt buni psihologi. Adora competitia si lupta, insa respinge ferm violenta de orice tip.
Dezvolta o inteligenta cutremuratoare, amplificata de o curiozitate acerba care il determina sa descopere in mod continuu ceva, ajungand astfel sa cunoasca multe la o varsta frageda si aceste lucruri sa nu fie doar teoretice, ci si experiente practice. Are o fire deosebit de practica si ii plac activitatile diverse, avand adesea nevoie de una sau mai multe activitati in care sa se implice, are nevoie de un job de creatie sau cercetare, astfel incat rutina sa nu incapa in viata lui, fiecare zi fiind altfel.
Melodicul simte si o mare nevoie de miscare, avand multa nevoie de sport pentru a se simti bine, acestia au adesea abonamente la sali sau ies in parcuri sa alerge ori chiar ajung sportivi de performanta. Calatoriile si drumetiile pe munti le fac o deosebita placere, mai ales daca vor calatori in medii puternic incarcate cultural in care sa se afunde avizi de cunoastere, in care curiozitatea sa se nasca in mintea si sufletul lor de sute de ori intr-o singura zi. Au o forta interiora si o capacitate de invatare si retinere foarte mare.
Ii place sa se gaseasca mereu intre oameni, astfel incat daca izolezi un Melodic practic acesta se imbolnaveste. Sunt greu influnetabili, dar pot cadea usor in depresie. Uneori tocmai suprasolicitarea intelectuala le epuizeaza psihicul si ii inclina spre depresie. Sunt totodata foarte indemanatici, ei sunt aceia care mesteresc mereu ceva, desi meseria lor este cu totul alta, ei stiu sa repare, sa croiasca, sunt buni tamplari, desi poate studiile lor n-au nicio legatura cu ceea ce fac.
Nu uita usor jignirile celorlalti sau nedreptatile, ba chiar am putea spune ca nu le uita deloc. Sunt insa foarte sentimentali, fiind cei mai pasionali. Le place insa sa fie admirati de ceilalti, desi se enerveaza usor cand majoritatea le apreciaza fizicul si cateva calitati superficiale, dorindu-si adesea sa fie vazuti dincolo de aparente, intr-un nivel mai profund unde au ce arata si intr-adevar cina patrunde acolo nu are ce regreta. Mai mult, Melodicii sunt firi deosebit de pasionale, ceea ce ii determina pe cei din jur sa ii uite si mai greu in cazul unui rupturi relationale.
Sunt ingaduitori si toleranti, dar foarte drastici si radicali daca le sunt incalcate anumite limite. Sunt in general optimisti.
Grupa A este cea a Armonicilor
Armonicii sunt personalitati care se adapteaza cu usurinta mediului si situatiilor, avand astfel un puternic comportament de rezerva spre exterior. Cu toate aceste sunt foarte extravertiti.
Desi este fire competitiva, este insa afectat de concurenta, avand nevoie sa i se arate incredere.
Armonicul este deosebit de responsabil, cu un caracter moral foarte ascutit. Cu toate acestea, nu se lasa usor impresionat si situatiile de criza nu ii creeaza panica. In general isi controleaza foarte bine emotiile. Lucreaza strans legat de ambianta, are nevoie de un mediu propice si atunci va da randamente fantastice, avand de obicei o putere de munca, mai ales de creatie si sinteza, mult ridicata fata de celelate grupe.
Cu toate acestea Armonicul munceste discontinuu, are nevoie de mai multe activitati de care sa se ocupe, un singur proiect nefiindu-i niciodata suficient si daca se poate activitaile sa fie diferite. Cu toate acestea da un randament foarte bun fiindca are nevoie sa se piarda intr-o activitate pentru a se detasa de alta pe care ulterior o va vedea mult mai clar. Armonicul poate fi in frunte sau in urma concurentei, in fucntie de cat de mult ii prieste mediul si cat de important este pentru el o anumita izbanda.
Sunt printre cele mai empatice firi, simtit cu usurinta sentimentele celorlalti, ba chiar au capacitatea de a le anticipa depistand de la inceput problema, de aceea pot fi foarte buni psihologi sau isi pot desfasura cu succes activitatile in mijlocul oamenilor, in meserii care implica interactiunea cu publicul.
Armonicii iubesc viata si o traiesc intens, fiind hipersensibili si observand frumusetile cu usurinta, fiind atrasi de frumos, comic si natura. O situatie de exemplu neconfortabila dar haioasa nu-i va enerva, ci amuza. Armonicul este atras de creatie si cercetare, astfel va da un bun randament si in aceste activitati.
Ei fac o adevarata arta atunci cand le place ceva, dar cand nu le place au un rezultat bun. Nu sunt insa firi extrem de optimiste si pot avea aventuri fulgeratoate, avand momente cand vor doar sa se bucure de moment, chiar daca stiu ca acesta nu va dura mult, ca un trecator care se bucura de vederea unei flori superbe pe marginea drumului.
Grupa B – Ritmicul
Ritmicul este foarte inflexibil si inadaptabil pentru ca evolueaza dupa propriul sau ritm, indiferent de ritmul lumii exterioare. Este o fire deosebit de analitica si simte nevoia detaliului sau al completului, pentru el un rezultat trebuie sa cuprinta toate zecimalele fara rotunjire. Nu este empatic, pentru el este deosebit de greu sa se puna in locul altora pentru a-i intelege mai bine. Cade usor in depresie pentru ca acorda atentie tuturor micilor detalii si orice proiect presupune micile sale obstacole care il demoralizeaza usor pe Ritmic. Cade adesea in ipohondrie si acorda o atentie sporita sanatatii.
Adesea Ritmicul este un bun matematician si poate lucra foarte eficient in toate domeniile analitice, de expertiza. Este in continua cautare a adevarului, dar si a frumusetii, si cum adevarul este relativ, gasesc un nou motiv pentru caderea in micile lor depresii.
Evident, ii place ordinea si toate lucrurile se afla puse la locul lor, caci au un loc bine determinat. Si relatiile sunt la fel, intr-o ordine clara a prioritatilor. Sunt intelectauali de timpuriu, poate cand restul copiilor se joaca inca, Ritmicii fiind cei mai precoce. Nu accepta decat ideile demonstrate si sunt foarte greu influentabili.
Sunt introvertiti si inchisi, consumand in ei toate trairile. Le plac scurtaturile si toate metodele care economisesc timp si energie. Renunta usor si definitiv la persoanele despre care concluzioneaza ca nu merita sa existe in viata lor, nu accepta slabiciunea si nici haosul. Nu sunt priceputi insa in creatie, dar aplica foarte riguros ceea ce au invatat si considera ca le este util.
Grupa AB – Complexul
Avand caractere ce apartin atat grupei A, dar si grupei B, complexul simte adesea presiunile propriilor contradictii. Devine astfel usor agitat, nu are rabdarea de a lua lucrurile pe rand, le-ar dori finalizate toata odata, fara sectionari, impartiri, fara sa dureze mai multe zile. Cu toate acestea isi duce la bun sfarsit proiectele si rezultatele sunt adesea bune, insa face un efort de dozare a energiei si de concentrare. Lucreaza astfel pe mai multe planuri pana la surmenaj.
Fiind agitat si trecand usor de la rupturi la alte ralatii, adaptandu-se foarte rapid si avand nevoie de multa dinamica in viata sa, Complexul nu poate lucra intr-o activitate monotona, ritmica, de rutina. Are nevoie de mai maulte activitati care sa nu dureze mult, dar sa cuprinda mai multe planuri. Proiectele care necesita monotonie si timp lung de finalizare, de exemplu in proiectare, ii sunt foarte dificile. Cu toate acestea, este foarte atent la detalii, cum este Ritmicul (grupa B). Eu au o relaxare activa, trebuie sa faca ceva relaxant, dar nu sa stea.
Pot fi mai timizi si sunt foarte exigenti atunci cand isi aleg prietenii. Le place sa traiasca in orasele foarte dezvoltate, acolo unde mereu se gaseste ceva de facut, un loc de vizitat sau o modaliatte de distractie ori relaxare.
Izolarea nu le afce bine, desi simt mai puternic decat celelelte grupe nevoia de a avea momente de singuratate.
Sursa: kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu